Victoria Danila este o antreprenoare care creează hăinuțe și alte produse adaptate necesităților copiilor născuți prematur, sub brandul „Davitex Neo”. Experiența personală a fost cea care i-a oferit un impuls de a lansa propria afacere în acest domeniu. În prezent, crearea hăinuțelor „Davitex Neo” sunt coordonate cu medici neonatologi și adaptată procedurilor medicale pe care le trebuie să le îndure nou-născuții. De asemenea, compania desfășoară și activitate de antreprenoriat social, pe lângă faptul că rezolvă o problemă, cea a copiilor născuți prematur, se mai oferă și susținerea psihologică părinților, colaborează cu medici și oferă cele mai bune sfaturi pentru a soluționa anumite probleme. 

„Suntem specializați pe confecționarea îmbrăcămintei pentru copiii născuți prematur. Suntem cei care aducem pe piața din Republica Moldova produse funcționale adaptate pentru necesitățile copiilor cu diverse probleme.”

Prin gama de produse și servicii pe care le oferă „Davitex Neo”Victoria Danila practică o activitate socială, ce rezolvă problema părinților cu copii născuți prematur.

„Activitatea socială pe care o desfășoară compania noastră constă în faptul că susținem părinții ce au copii născuți prematur. Îi ajutăm, le oferim consiliere, le propunem produse adecvate, colaborăm cu medici, facem tot posibilul ca produsele noastre să fie adaptate necesităților copiilor.”

Ideea afacerii a pornit de la o necesitate pe piața din Republica Moldova, și anume, lipsa hainelor adaptate pentru copii născuți prematur, în special pentru cei ce se află în incubator, sau care depind de aparatele medicale și au consultații permanente la medici. Hainele propuse spre vânzare sunt create cu ajutorul medicilor neonatologi. 

„Produsele noastre sunt ușor de îmbrăcat și ușor de dezbrăcat, sunt ergonomice, sunt confecționate și sunt adaptate parametrilor morfologici a fiecărui purtător. Propunem produse inovative, originale, adaptate pentru fiecare caz în parte, pentru copiii care sunt monitorizați cu ajutorul aparatelor medicale, pentru copiii care sunt în secțiile de terapie intensivă.”

Pe viitor, „Davitex Neo”, compania fondată de Victoria Danila planifică să continue dezvoltarea, să lărgească gama de produse pentru copiii născuți prematuri și cu masa corporală redusă. 

„Printre obiectivele pe care le avem este dezvoltarea unor noi concepte de produse vestimentare funcționale, noi colaborări cu parteneri internaționali, printre care se numără România și Germania. Ne dorim să trecem la un alt nivel de dezvoltare, să creștem echipa și să ajutăm cât mai mulți oameni, copiii pentru a fi îmbrăcați cu produse adecvate.”

Cu siguranță activitatea desfășurată de Victoria Danila are un aport deosebit pentru societatea din Republica Moldova.

„Activitatea pe care o desfășurăm este importantă, pentru că suntem cei care ne implicăm în societate, suntem cei care încercăm să venim cu plusvaloare pentru a vedea părinți fericiți, copii sănătoși și medici care să poată acorda ajutorul medical într-un timp mai scurt.”

În viziunea Victoriei Danila, antreprenoriatul social în Republica Moldova are viitor, doar dacă fiecare se va implica în activități, afaceri sociale. 

„Implicarea fiecăreia dintre noi contează. Cu cât ne vom implica mai mult vom avea o societate sănătoasă, o societate împlinită, o societate în care valorile umane vor fi promovate. Dacă vom avea susținere și dacă mai multe persoane se vor implica atunci antreprenoriatul social se va dezvolta și în Republica Moldova.

Ea consideră că, antreprenorii sociali sunt acele persoane care se implică și cărora le pasă de societatea în care trăim.

„Antreprenorii sociali sunt cei care se implică, care încearcă să-i ajute pe cei de lângă ei să trăiască mai bine, sunt cei care contribuie la dezvoltarea societății.”

 

Campanie inițiată  și susținută de Proiectul transnațional Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.